در این مقاله از سایت مستر جوش که ارائه دهنده ی خدمات جوشکاری سیار و آهنگری سیار می باشد در رابطه با جوشکاری قوس صحبت خواهیم کرد.جوشکاری سیار قوس همیشه پر طرفدارترین و رایج ترین روش جوشکاری در میان انواع روش های جوشکاری محسوب می گردد. خود این روش به چندین روش فرعی دسته بندی شده و میزان استفاده از این روش های فرعی به قدری زیاد است که در کل تنها نام آن روش مد نظر است که در اذهان باقی می ماند، بطوری که حتی ممکن است نام روش قوس از یاد رفته شود.

جوشکاری سیار قوس

میزان حرارت در جوشکاری سیار قوس

معمولا در روش جوشکاری قوس (در تمامی انواع و مدل های مختلف این روش) میزان محدوده حرارتی چیزی در حدود 5 هزار تا 6 هزار درجه سلیسیوس می باشد.

مزایای روش جوشکاری سیار قوس

برای ذکر مزیت های بسیار زیاد و دلایل برتری روش جوشکاری قوس نسبت به روش جوشکاری گازی می توان به مواردی همچون متمرکز سازی حرارت بر روی نقطه ای خاص، ایجاد فضایی جهت محافظت از ناحیه در حال جوشکاری، و یا حتی از همه این ها مهم تر داشتن میزان امنیتی به مراتب بیشتر در هنگام به کار گیری روش جوشکاری قوس اشاره داشت. در واقع این ها را باید دلایلی دانست که در کل روش ها و انواع شیوه های جوشکاری قوس را نسبت به روش های جوشکاری گازی برتر خواهد ساخت. به علت فراوانی دسته ها و انواع روش های جوشکاری که در قالب روش جوشکاری قوس دسته بندی می شوند، تا کنون این شیوه جوشکاری نیز به چندین روش و دسته بندی فرعی تقسیم بندی شده است، معروف ترین این دسته بندی ها را باید روش جوشکاری مقاومتی یا همان روش جوشکاری Resistance Welding نامید.

جوشکاری سیار مقاومتی

روش جوشکاری مقاومتی به مجموعه ای از روش ها و انواع شیوه های جوشکاری می گویند که بسیار رایج بوده و حتما تا کنون تعدادی از این شیوه ها را با چشم خود مشاهده نموده اید. جوشکاری سیار

انواع روش های جوشکاری سیار مقاومتی

روش جوشکاری نقطه ای، روش جوشکاری فلش، روش جوشکاری خطی یا همان پروجکشن، و تعدادی دیگر از موارد را می توان در کل بهترین و پرطرفدار ترین شیوه ها و روش های جوشکاری ای دانست که تحت روش جوشکاری مقاومتی دسته بندی می گردند.

محدوده درجه حرارتی در جوشکاری سیار مقاومتی

این روش جوشکاری نیز خود دارای محدوده درجه حرارتی مورد استفاده می باشد، میزان و حد درجه حرارتی مورد استفاده در روش های جوشکاری مقاومتی از میزان و حد درجه و حرارت جوشکاری در روش گازی نیز در اکثر موارد کمتر می باشد. در کل میزان درجه حرارت مورد استفاده در روش جوشکاری مقاومتی چیزی به مراتب کمتر از دو هزار و پانصد درجه سلیسیوس خواهد بود. این میزان درجه حرارت، البته به علت متمرکز بودن نوع جوشکاری در این شاخه به مراتب قوی تر از بسیاری از شیوه های دیگر می باشد، همین متمرکز بوده شعله روی نقطه ای خاص، باعث شده است تا میزان انرژی و درجه حرارت در آن نقطه به حداکثر ممکن رسیده و کاری می کند تا این میزان درجه در آن نقطه به راحتی تاثیر خود را گذارده و با ذوب شدن قطعات جانبی فلز مورد نظر فضای خالی میان دو قطعه ای که قرار است به یکیدگر جوش داده شوند پر شود، به عبارت دیگر با پر شدن این فضای خالی این دو قطعه به یکدیگر متصل خواهند گردید.

محدودیت جوشکاری سیار مقاومتی

این شیوه جوشکاری دارای محدودیتی دیگر نیز می باشد، این محدودیت درست از میزان درجه حرارت را تعیین خواهد نمود، ولی نوع حد آن بسیار متفاوت می باشد. معمولا از این روش تنها بر روی قطعاتی استفاده می نمایند که تنها از لایه هایی به ضخامت 1.5 میلیمتر ساخته شده باشند.

 

محدودیت جوشکاری سیار مقاومتی

جوشکاری سیار گرم

جوشکاری سیار گرم

 

یا همان روش جوشکاری Thermit Welding

روش جوشکاری گرم را باید از دیگر زیر شاخه های معروف و پر طرفدار جوشکاری نامید. این شیوه از روی نام آن مشخص است که در طی آن جوشکاران متبحر با استفاده از میزان حرارت یا همان گرما است که عمل جوشکاری را به انجام رسانیده و دو قطعه را به یکدیگر متصل خواهند ساخت. در این روش جوشکاری سعی می شود، همواره از یک ماده شیمیایی به عنوان عنصری واسطه استفاده نمایند. در این روش میزان حد درجه حرارت بسیار پاین بوده و تنها به میزان 1250 درجه سلیسیوس محدود خواهد بود. شیوه عمل در این روش به این صورت است که شما این میزان درجه حرارت (حداکثر 1250) را بر روی فلز و یا قطعه کار به کار نمی گیرید، بلکه شما این درجه حرارت را بر روی ماده شیمیایی واسطه ای که از آن نام بردیم استفاده کرده، ماده شیمیایی با گرفتن این میزان درجه حرارت افزایش دما (تا به میزان 2500 درجه سلیسیوس) پیدا کرده و با ذوب شدن خود فضای خالی میان دو قطعه را به خوبی پوشش خواهد داد.

جوشکاری سیار لحیم کاری

از شاخه های فرعی جوشکاری (جوشکاری سیار) می توان به روش جوشکاری یا همان لحیم کاری اشاره نمود،این روش، در کل روشی بسیار معروف و پر طرفدار محسوب گردیده، و به قدری در میان مردم شهرت دارد که حتی برخی از افراد آن را نوعی جوشکاری به حساب نمی آورند.

جوشکاری سیار لحیم کاری

این روش حتی در میان خانم ها به خصوص برای انجام امور تزییناتی و زیبایی رواج بسیار زیادی دارد. روشی کاملا کم خطر نیز محسوب می گردد. میزان درجه حرارت به کار گرفته شده در شیوه جوشکاری از نوع لحیم کاری تنها و تنها 412 درجه سلیسیوس خواهد بود که در این میزان درجه یک ماده واسطه درست همانند آن چیزی که در روش جوشکاری حرارتی مشاهده کردید اعمال گردیده و با ذوب شدن آن ماده واسطه دو قطعه به یکدیگر متصل می گردند.

 

منبع: جوشکاری سیار